Hebben wij niet allemaal de behoefte om iets bij te dragen aan het grote geheel?

Op het moment dat ik op het krankzinnige idee kwam om de wereld rond te gaan lopen, wist ik direct dat ik het zou willen combineren met een goed doel. Omdat ik diep van binnen geloof dat de wereld zoveel mooier is als wij allemaal iets bij dragen en omdat ik simpelweg niet meer voort kan leven voor enkel mijn eigen plezier. Natuurlijk komen dat soort beslissingen niet uit de lucht vallen.

Ik ben 18 jaar depressief geweest. Naast suïcidale periodes was ik verslaafd en heb ik meer dan een jaar in een afkickkliniek gezeten. Dat jaar was gek genoeg de mooiste tijd van m’n leven. Ik leerde de waarde van het leven inschatten: het verzamelen van herinneringen, geen bezittingen.

“In the end it only matters what we took and gave according the world”

(Tom Boerman)

Tijdens mijn afkickperiode beloofde ik mijzelf dat zodra ik hieruit zou zijn, ik er voor iedereen wilde zijn die daar behoefte aan heeft. Een woord, het delen van gedachten of simpelweg een gesprek. Mede hierom heb ik een stichting opgericht, Stichting Walk Around The World.

Ik loop de wereld rond als een levend voorbeeld van hoop. Het is mij gelukt om aan de diepe duisternis te ontsnappen en mijn mooiste leven te leven. Ik wil andere inspireren die op hetzelfde kruispunt staan waar ik ooit stond. Omdat ik diep van binnen geloof dat we allemaal iets bij moeten dragen aan het grote geheel.

Meer details volgen tijdens mijn tocht. Dit is zo’n krankzinnig avontuur dat ik mij eerst volledig zal moeten focussen om in een goed wandel- en leef ritme te komen