In de media

TV interview Minnesota

7news Australia

SBS Dutch

Tom Boerman found a novel way to reset his life after drug rehabilitation. He decided to walk on all continents while enduring several weeks of scorching heat in North America, copping fines for walking on the road in Europe and crossing the Turkish border with drug smugglers – all for a cause. Or two.

In May last year, Tom Boerman left the Netherlands, his home country, to walk around the world. He has been at it for 425 days now.  He doesn’t count kilomteres because walking is his life.

…lees meer

Op nationale TV in Amerika: ABC News

Column – Amerika (1)

Daily Chronicle

TV Interview US – Lancaster City

LINDA

Tom Boerman (35) wil als eerste mens ooit alle zeven continenten ter wereld doorkruisen. Met bijna 4.500 kilometer in de benen zijn blaren allang verleden tijd voor deze ‘fulltime avonturier’. 

WANDELEND DE WERELD ROND
Hoewel Tom op dit moment in Nederland is om lezingen te geven, staat zijn backpack alweer ingepakt voor het volgende avontuur. Maandag reist hij naar New York om richting Vancouver te lopen. Daarna vliegt hij door naar Australië. Een wandelroute van 10.000 kilometer waar hij elf maanden over wil doen.

…lees meer

NPO Radio5 – interview

TV Rijnmond

Hij kwam zichzelf in het leven meermaals tegen en besloot daarop het roer rigoureus om te gooien. Sindsdien wandelt Tom Boerman uit Hardinxveld-Giessendam de hele wereld rond. Inmiddels heeft hij al duizenden kilometers afgelegd en is hij even kort in Nederland, alvorens hij in februari het vliegtuig pakt op weg naar zijn volgende avontuur. Het contrast met het leven dat hij leidde kan bijna niet groter.

Naar eigen zeggen lag hij jaren geleden compleet in de goot. “À la Wim Kieft eigenlijk”, verwijst Boerman naar de bekende oud-voetballer die kampte met een drank- en drugsverslaving…

…lees meer

AD.nl (column, deel 6)

Sliedrechter Tom Boerman (34) wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. Op 8 mei vertrok hij. Vandaag in deel 6: van Antalya in Turkije naar Petra (Jordanië). En voor de kerst even naar huis in Hardinxveld-Giessendam.

Terwijl ik de zware backpack op mijn rug slinger, zie ik zijn ogen schichtig van de woestijn naar mijn voorkomen schieten. Als vertwijfeling zich in woorden kon vangen dan was er een stortvloed over mij uitgerold. Het klotsen van bijna 10 liter …

…lees meer

538 – De Coen & Sander show

Het Kompas Sliedrecht

Wie de Sliedrechter Tom Boerman (34) volgt via zijn Instagrampagina @iwalkaroundtheworld heeft het nieuws al vernomen. Hij heeft donderdag 4 november heel Europa lopend doorkruist. ,,One continent down, six to go”, is te lezen bij zijn post.

Op 8 mei vertrok de geboren Hardinxvelder voor een voettocht over alle continenten. In totaal wil hij 40.000 kilometer afleggen. Op dit moment heeft hij 3751 kilometer gehad. Hij laat weten dat het afgelopen half jaar wel zwaar is geweest, maar dat het ook een heel goed half jaar. ,,Het was echt een te gek avontuur en er komt nog veel meer aan.”

…lees meer

AD.nl (column, deel 4)

Wereldwandelaar Tom zet zijn reis voort door de Balkan. Vandaag in deel 4: van Kroatië naar Plovdiv in Bulgarije. Een vluchtige blik over mijn schouder leert mij dat er zeker zeven achter mij aanrennen. Razendsnel sjor ik de banden van mijn backpack aan en zet het op een lopen.

Tot dan ging alles voorspoedig. Wekenlang brandde de zon onbarmhartig op mijn schouders, werkelijk genadeloos, terwijl ik mij dag na dag verder zuidwaarts bewoog langs de Adriatische kust. Nog even tussen de laatste toeristen door voor het seizoen echt op slot gaat.

…lees meer

Radio Rijnmond september ’21

AD.nl (column, deel 3)

Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 3: Van Sankt Gallen (Zwitserland) naar Rijeka (Kroatië).

Mijn wandelstok tikt ritmisch op het grindpad terwijl de Oostenrijkse bergen langzaam overgaan in de Julische alpen. Slovenië dient zich aan en in gedachten verzonken is iedere stap er één verder van wat eens thuis was, verder ook van alles wat mij lief heeft.

…lees meer

AD.nl (column, deel 2)

Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 2: Van Fontenoy-le-Château (Frankrijk) naar Sankt Gallen (Zwitserland).

Verbouwereerd kijk ik hem na. Slechts een korte stoot gas en hij is om de bocht verdwenen. Mij achterlatend in totale verbazing. Het koude metaal van zijn sleutels voelt onwennig aan in mijn handen. Onwerkelijk bijna, wie doet nu zoiets?

…lees meer

BDU Media – zomerspecial

Tom Boerman (34) begon in mei aan zijn ‘bizarre’ reis om 40.000 kilometer over alle continenten te lopen. ,,Niets van wat ik deed zette mijn ‘soul on fire’. Tot ik bedacht dat ik de wereld rond wilde. Niet zomaar, maar lopend. Sinds dat idee kon ik aan niets anders denken. Dat is wat ik wilde doen.”

Op het moment van spreken (eind juni) is de reis van Boerman op dag 48 aanbeland en loopt hij door Zwitserland. ,,In feite ben ik nog maar net begonnen – want ik moet nog zo’n 1950 dagen lopen -, maar ik begin toch al lekker in het ritme te komen

…lees meer

3FM – Joost Schulte

Benieuwd naar mijn motivational speech op radio 3FM? Joost, radio DJ, gaat 200 kilometer fietsen. Om een steuntje in de rug te gebruiken kwam hij bij mij uit. Vanuit eigen ervaring kon ik vertellen wat pijn lijden is. Dat fysieke prestaties bovenal een mentale kwestie zijn en waarom je wordt wat je gelooft.

AD.nl (column, deel 1)

Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 1: Van Sliedrecht naar Fontenoy-le-Château (Frankrijk).

Piepend en krakend komt het oude verschoten Volkswagenbusje achter mij tot stilstand. ,,Bonjour monsieur, comment ça va?” Enigszins verschrikt draai ik mij vermoeid om.

…lees meer

Your Souldier

Een aantal jaar terug ging er veel mis in mijn leven, het lag grotendeels in puin. Toen heb ik een bucketlist opgesteld – alles wat ik nog wilde doen voordat ik zou sterven. Om me heen hebben veel mensen het leven verlaten en dat heeft veel impact op me gehad. Het leven is zo verschrikkelijk kort.

Mensen leven in hun eigen gecreëerde gevangenis, zonder dat ze het doorhebben. Voor veel mensen is vijf dagen werken de norm, zodat ze een nog groter huis kunnen kopen, een nog duurdere auto, nog meer spullen. Ze staan niet stil bij de keuzes die ze maken. Ze vinden hun baan niet meer leuk maar kunnen niet wisselen omdat ze vastzitten aan hun hypotheek, aan vaste lasten, aan hun partner. Mensen zijn verslaafd aan spullen en creëren op die manier hun eigen gevangenis en ergens ook hun ondergang. Er zijn teveel mensen die nooit echt geleefd hebben.

RTV Rijnmond

Een kleine maand geleden vertrok de 34-jarige Tom Boerman uit Sliedrecht voor een wandeling van 40 duizend kilometer over de wereld. Hij wilde de wereld zien en daar waar nodig mensen helpen met zijn stichting I Walk around the World. Op dit moment bevindt Boerman zich in Frankrijk en wandelt hij naar de Jura.

“De voetjes gaan goed. De conditie is ook prima, maar de rug is wat minder”, vertelt Boerman. “De backpack begint aan de achterkant wat door te wegen. Maar de spirit zit er goed in”.

…lees meer (+ radiofragment)

538 – De Coen & Sander show (interview 1)

En toen was daar opeens een berichtje van 538 ‘zou je bij ons in de uitzending willen vertellen over je wereldreis? Wij zijn getipt over je avontuur en we willen hier graag, live op de radio, meer van weten’.

538 – De Coen & Sander show

En toen was daar opeens een berichtje van 538 ‘zou je bij ons in de uitzending willen vertellen over je wereldreis? Wij zijn getipt over je avontuur en we willen hier graag, live op de radio, meer van weten’.

Het hele interview wat Tom had met Coen & Sander is hieronder terug te luisteren (en te zien).

RTV Rijnmond

Te voet op wereldreis. Wat bezielt je? “Ik was ontevreden over mijn leven, zat in een afkickkliniek en was suïcidaal”, zegt Tom Boerman die zaterdag 8 mei vanuit zijn woonplaats Sliedrecht aan een reis van ruim 40 duizend kilometer is begonnen. Een reis om de wereld.

Tom was niet tevreden over zijn leven en vond het niks om zich – net als zijn vrienden – te settelen. Niets van wat hij deed zette zijn ‘soul on fire’. “Dit idee is dan ook ontstaan uit noodzaak”, zegt de 34-jarige Tom die inmiddels in hartje Luxemburg is aangekomen na zo’n tien dagen wandelen.

…lees meer

RTV Rijnmond

Te voet op wereldreis. Wat bezielt je? “Ik was ontevreden over mijn leven, zat in een afkickkliniek en was suïcidaal”, zegt Tom Boerman die zaterdag 8 mei vanuit zijn woonplaats Sliedrecht aan een reis van ruim 40 duizend kilometer is begonnen. Een reis om de wereld.

Tom was niet tevreden over zijn leven en vond het niks om zich – net als zijn vrienden – te settelen. Niets van wat hij deed zette zijn ‘soul on fire’. “Dit idee is dan ook ontstaan uit noodzaak”, zegt de 34-jarige Tom die inmiddels in hartje Luxemburg is aangekomen na zo’n tien dagen wandelen.

…lees meer

3FM – Timur

Wat begon met een bericht naar de studio van 3FM monde uit tot een overnachting bij een -toen nog- wildvreemde in de buurt van Maasbracht. Na een oproep van Timur live op de radio werd Tom gekoppeld aan luisteraar Sven die hem een slaapplek voor de nacht kon aanbieden.

Het Kompas Hardinxveld

Hij was teamleider in de zorg en werkte in de bouw. Om hem heen settelden zijn familie en vrienden zich en startten gezinnen. ,,Ik spaarde steeds weer voor een nieuwe reis. Niets van wat ik deed als ik hier was zette mijn ‘soul on fire’.

Tot ik bedacht dat ik de wereld rond wilde. Niet zomaar, maar lopend. Je bent dan heel benaderbaar. Sinds ik dat idee bedacht, bijna twee jaar geleden, kon ik aan niets anders denken.

…lees meer

Marjanne Dijkstra

AD.nl

En hij is onderweg! Tom Boerman is vertrokken voor zijn voettocht rond de wereld. Hij werd uitgezwaaid door familie, vrienden en kennissen die hem nog even snel 1100 euro toestopten voor zijn avontuur. ,,Daar kan ik heel veel potten pindakaas van kopen.’’

Het is zaterdagmorgen tegen half elf als Tom Boerman afvliegt op één van zijn vrienden die met een fakkel in zijn handen een erehaag vormen. Hij grijpt hem onverwacht vast voor een stevige knuffel.

…lees meer

Albert Sok 

Sliedrecht24

Hij heeft de deur van zijn woning aan Baanhoek voor een aantal jaren (mogelijk vier of vijf – red.) achter zich dichtgetrokken. Tom Boerman vertrok zaterdagmorgen 8 mei 2021, uitgezwaaid door familie en vrienden, aan een wereldreis.

Hij gaat deze vooral lopend afleggen en wil door de zes continenten en het liefst ook nog naar Antarctica. Wereldwandelaar Tom Boerman maakt zijn droom waar. Hier staat hij kort voor vertrek met zijn ouders Theo en Gera Boerman. “Dat avonturieren zijn we van Tom gewend, die vrijgezel is.

…lees meer

Peter Donk

MerweTV

Samen met Tom is deze documentaire gemaakt over zijn gewaagde missie.

Tom Boerman is 34 jaar en gaat de wereld rond lopen. Dit is één van de laatste interviews voordat hij op reis gaat.

Een documentaire van: Nathalie de Bruin en William de Wee

AD.nl

Tom droomde er altijd van avonturier te zijn, dus steekt hij wandelend de wereld over: ‘Dit gaat lukken’

Een krankzinnig idee? Ja, zegt Sliedrechter Tom Boerman onomwonden over zijn eigen plan om lopend alle zeven continenten op de wereld over te steken: een wandeling van zo’n 40.000 kilometer. ,,Maar juist omdat het zo krankzinnig is, is het zo leuk.’’ Met niet meer dan een volgepakte backpack wil hij doen wat tot op heden nog niemand anders gelukt is: alle zeven continenten, inclusief Antarctica, oversteken. Lopend.

…lees meer

Albert Sok